הבלוג שלי חוגג היום 3 שנים
מעבר להתרגשות שלי על הגשמת חלום הכתיבה, אני מוצאת בבלוג עוגן, במיוחד בשנים הסוערות והמאתגרות שאנו עוברים מאז 2020.
גם בימים שהייתי באנרגיות נמוכות, גם בתקופות שקטות בעסק, גם כשחשבתי שאין לי על מה לכתוב לכם, מעולם לא וויתרתי על כתיבת פוסט חודשי, הבלוג תמיד היה מרים אותי ואיכשהו כשאני מתחילה לכתוב, פתאום מגיעים הרעיונות ותמיד אני מצליחה למצוא את החיבור לעיצוב פנים.

בתחילת שבוע שעבר ביקשתי את עזרתכם להציע נושאים לכתיבה בפוסט החגיגי של החודש והאמת שהפתעתם אותי עם רעיונות כ"כ טובים ומעניינים שגם אם לא אספיק לכתוב ולענות על הכל בפוסט הזה, אני בטוחה שאכתוב עליהם מתישהו בפוסטים הבאים- הרעיונות שלכם ממש ריגשו אותי ואני מודה לכם על ההיענות והמקוריות.
אחת השאלות שנשאלתי היתה איך לשלב זיכרונות/סמלים מהותיים ברמה האישית בעיצוב הבית?
אני מוצאת שזו שאלה שמאוד קשורה למצבנו בשנה האחרונה, שנה שבה כ"כ הרבה אנשים איבדו את הבית שלהם והם צריכים להתחיל ממש מאפס. איך מכניסים את הזיכרונות שלנו ממה שהיה, לבית חדש? האם בכלל נשארו לאותן משפחות שפונו פריטים מהבית שאיננו עוד? איך באמת משמרים את הזיכרונות בתוך בניית המקום החדש?
השאלה הזו הזכירה לי תערוכה שביקרתי בה לפני שנתיים במוזיאון העיצוב בחולון
זה היה בדיוק בתקופה בה אחיותיי ואני היינו עסוקות במיון וחלוקת החפצים שהוריי השאירו אחריהם.
כך שבאופן טבעי, העבודה שהכי התחברתי אליה, היתה של ג'יידן מור- מגש/מפגש. בעקבות עיסוק הוריו כיצרני מצבות, הוא בילה את רוב ילדותו סביב ירושות של אנשים זרים, זה לימד אותו להעריך את הסיפורים שמאחורי החפצים.

הוא יוצר קולאז'ים ממגשים, גביעים, סכו"ם שהוא מוצא בשווקי פשפשים וחנויות יד שניה אשר טומנים בחובם אין ספור סיפורים היסטוריים המשלבים בתוכם עצב ושמחה.
הוא לא מחליק את סימני הזמן מהחפצים והחיבור הגס שלהם באמצעות מלחם, מעיד על השימור הזהיר של הזיכרונות ועל הצלקות שהם מותירים.
זו לא היתה העבודה הכי מבריקה בתערוכה, אבל ככה זה עם זיכרונות, אתה אף פעם לא באמת יודע איך הם ישפיעו עליך ואיפה תפגוש את החיבור בין הזיכרונות להווה.
פריטים מהמזרח הרחוק מימין וסט קפה שהיה של הסבתא, מצד שמאל
בעבודה שלי כמעצבת, אני מנסה להבין איזה מקום תופס העבר בחיי הלקוחות שלי וע"י שימוש בזיכרונות ובחפצים שלהם, הישנים והחדשים, אני עוזרת להם לשמר את העבר גם כשפניהם לעתיד ודרך העיצוב, משקפת את סיפור חייהם.
גם אצלי בבית משולבים פריטים ששמרתי מבית הוריי שמנציחים את הזיכרון שלי מהם ומבית ילדותי ויוצרים את ההרגשה שהם תמיד איתי.
הפריטים מבית הוריי שמקשטים את הבתים של אחיותיי
השאלה הבאה שנשאלתי מתקשרת לי באופן טבעי לשאלה הקודמת-
האם יש עקרונות אוניברסליים לעיצוב המקום הבטוח שלנו, שייתן תחושת ביטחון ושלווה גם בימים קשים?
התשובה הקצרה היא- כן.
ובהרחבה, לעיצוב סביבת המגורים שלנו יש השפעה על מצב הרוח והרווחה הנפשית שלנו, במיוחד בתקופות מאתגרות. נחשפנו לזה במיוחד בתקופת הקורונה וזה בהחלט תופס גם היום.
ישנם מספר עקרונות עיצוב אוניברסליים שיכולים לסייע לנו ליצור מרחב בטוח ושליו ואלו חלק מהם:
צמחים, עושים אותנו יותר מאושרים, הם מפחיתים מתח ומשפרים את איכות האוויר שאנחנו נושמים. הם סופחים אנרגיה אלקטרומגנטית שנפלטת ממוצרים חשמליים וככל שהעלים שלהם גדולים ורחבים יותר התכונות הבריאותיות שלהם באות יותר לידי ביטוי. הם גם עוזרים לנו להגיע לתפוקה גבוהה יותר בעבודה, אפרופו עוקבת שבקשה טיפ לפינת העבודה שלה.

חומרים טבעיים, מאז הקורונה אנחנו רואים שימוש מוגבר בחומרים כמו עץ, אבן ובד טבעי שיוצרים חיבור לאדמה ומעניקים לנו תחושה של חמימות וביתיות.

תאורה טבעית, משפיעה עלינו לטובה, כמו צמחיה, ככל שיותר אור טבעי יחדור לחלל, כך ישתפר מצב הרוח ורמת האנרגיה תעלה. אם מדובר בפינת העבודה שלכם- בדקו אם אתם יכולים למקם את שולחן העבודה ליד חלון, כך תוכלו להרוויח גם אור טבעי וגם צמחיה שצומחת מחוץ לחלון.

אם להתייחס לתאורה באופן כללי, תאורה חמה ורכּה יוצרת אווירה נעימה ומזמינה וישנם גופי תאורה עם אפשרות לשנות את עוצמת התאורה ואת סוגה ובכך מאפשרים להתאים את התאורה באופן אישי.
צבע, מחקרים מראים שלצבע יש השפעה על מצב הרוח, רמות האנרגיה, התפוקה, הערנות, מוטיבציה, יצירתיות ועוד. שימוש בצבעים פסטליים, גוונים של כחול, ירוק וסגול, מעודד הרפיה ושינה טובה. צבעים חמים כמו כתום, צהוב ואדום יכולים במינונים מתאימים יוסיפו אנרגיה חיובית ושמחה.
בהרצאה שלי על עיצוב המשרד הביתי יש פרק שלם שמדבר על בחירת צבעים למרחב העבודה שלנו. אני מצרפת לכם קישור להרצאה בסוף הפוסט, למי שרוצה להרחיב ידע בנושא ספציפי זה.

אמנות וטאצ' אישי, בחירה קפדנית של פריטים אישיים בעלי משמעות תוסיף חמימות אישית לחלל.
תמונות, פסלים או יצירות אמנות אחרות שאתם מתחברים אליהן, יכולות להעניק השראה ושלווה, מה שמחבר אותנו בחזרה לשאלה הקודמת על שילוב זיכרונות וסמלים מהותיים בעיצוב הבית.

מעבר לקערת הזכוכית, משולבים בספריה גם פרטי אמנות שהלקוחה אוספת, ספרים מבית ילדותה וצמחיה

מוסיקה וצלילים: יש כאלה שמוסיקה מאוד מרגיעה אותם ויש כאלו שלהקשיב לדיבורים מרגיע אותם, יש את אלו שנרגעים כשהם שומעים את הגלים בים. לצלילים השונים בחיינו יש השפעה מרגיעה, כל אחד והמוסיקה שהוא אוהב להקשיב לה, בין אם אלו שירים קצביים או מוסיקה קלאסית.
צלילים מהטבע: גם לצלילים מהטבע יש אפקט מרגיע, זה מזכיר לי פוסט שהעליתי בעבר שמדבר על ASMR – שמה לכם בסוף קישור גם לפוסט הזה

אני למשל מאוד מחוברת למוסיקה, וכמו שעולות לי אסוציאציות שונות ביחס לפריטים שאני רואה, כך גם המוסיקה. הרבה פעמים אני מוצאת ששיר מסויים עוזר לי לבטא משהו שרציתי לומר או לכתוב בצורה מדוייקת יותר מהמילים שלי. בזמנו כשהתראיינתי ברדיו החברתי כדי לדבר על עיצוב משרדים, קיבלתי שאלון מקדים, דרכו הבנתי כמה מוסיקה היא חלק משמעותי בחיים שלי. מסוג הדברים שברורים לי אך מעולם לא הבנתי עד כמה זה חלק ממני.
ואם כבר מוסיקה, אז היום יום הולדת ואני בוחרת להיפרד ממכם עם השיר של ברי סחרוף שמתנגן לי בראש-
"היום יום הולדת, תראי יש פה סוד ישן חדש, לפרוס את הלחם, לגעת במשהו קצת מושלם, כבר אמצע הלילה חשבתי אולי כדאי לישון אבל משהו תקוע, תקוע עמוק בתוך הגרון..."
מאחלת לכולכם שנה טובה, הרבה יותר טובה, כי מגיע לנו וחתימה טובה, גם ובעיקר על עסקה לשחרור כל החטופות והחטופים עכשיו.
נתראה בחודש הבא,
להרצאה "אין כמו...במשרד, לצאת לעבודה מבלי לצאת מהבית"-
לפוסט שמדבר על צלילים והשפעתם / ASMR-
היום יום הולדת
Commentaires